maitinimas

Vaikai ikimokyklinio ugdymo mokykloje maitinami vietoje gaminamu šiltu maistu.

Maisto produktų tiekimas, maisto tvarkymo vietos įrengimas ir maisto tvarkymas yra periodiškai kontroliuojamas maisto veterinarinės tarnybos.

Vaikų maitinimo valgiaraščiai sudaryti atsižvelgiant į rekomenduojamas maistinių medžiagų normas vaikams. Maisto paruošimas ir patiekalų įvairumas atitinka vaikų amžiaus ypatumus ir sveikos mitybos principus bei taisykles. Vaikai maitinami kas 3,5-4,0 val. pagal 10 dienų valgiaraščius, patvirtintus mokyklos direktorės ir suderintus su Telšių VSC.

Vaikų mitybai nevartojami draudžiami produktai pvz.: nealkoholiniai gėrimai su maisto priedais ( dažikliais, konservantais, saldikliais), grybai, sultinių koncentratai, saldainiai, konditerijos gaminiai su kremu ar šokoladu, subproduktai ( inkstai, kepenys, smegenys, plaučiai), gazuoti gėrimai, bulvių traškučiai ir kiti riebaluose virti gaminiai, žuvies konservai, nepramoninės gamybos konservuoti gaminiai, žlėgtainiai, šaltiena, nešiluminiai pagaminti gėrimai, blyneliai su mėsa, genetiškai modifikuotas maistas ar genetiškai modifikuotų sudedamųjų dalių turintys produktai. Daug riebalų ( daugiau nei 18g/100g), sočiųjų riebalų rūgščių (daugiau nei 2,4g/100g) turintys produktai (mėsos produktai, konditerijos gaminiai).

Paskutinį kartą atnaujinta ( Ketvirtadienis, 22 Vasaris 2018 14:36 )