Mokykloje tęsiasi grūdinių produktų iššūkis.  Kepėme baltą ir juodą  duoną, avižinius sausainius pagal įvairius receptus, taip pat gaminome skanėstą  iš kukurūzų dribsnių. Rinkomės miltus, dribsnius, kurie paženklinti „Rakto skylutės“  simboliu. Dabar parduotuvėse vis daugiau galima atrasti maisto ant kurio pakuotės puikuojasi žaliame apskritime balta rakto skylutė.  Vaikai virto  „maisto detektyvais“, ieškojo sveikesnių produktų, kuriuose mažiau riebalų, cukraus, druskos, o daugiau maistinių skaidulinių medžiagų. Visiems patiko ruošti maistą. Vaikai ne tik  sužinojo, kokių reikia produktų  gaminant, bet visi noriai kibo į  darbą ( kai kurie net pirmą kartą lietė tešlą, minkė duoną, formavo sausainukus).  Pasirodo, virėjo darbas reikalauja kruopštumo, atidumo ir įgūdžių . Esame dėkingi virtuvės darbuotojoms, talkininkaujant mūsų eksperimento metu.

VSP specialistė Judita Mažrimienė

Paskutinį kartą atnaujinta ( Penktadienis, 10 Sausis 2020 14:14 )